Geluidwal in verkiezingsprogramma’s CDA en GroenLinks

Het CDA heeft de realisering van een geluidwerende voorziening langs rijksweg A4 ter hoogte van Voorschoten opgenomen in haar programma voor de statenverkiezingen in Zuid-Holland op 20 maart 2019. Hiermee is zo’n geluidsscherm of geluidswal een stapje dichterbij gekomen. In juni stemde het CDA in Provinciale Staten bij de behandeling van de provinciale Kadernota nog tegen een motie om op korte termijn een geluidsscherm te realiseren, evenals de VVD , D66 en de CU-SGP fractie. Hierdoor werd net geen meerderheid bereikt. Nu het CDA ‘om’ is lijkt die meerderheid er wel te zijn.

Het Actiecomité Stop Geluidsoverlast A4 is verheugd over deze stap van het CDA, maar waakt ervoor blij gemaakt te worden met een dode mus. Voorzitter Gerard Wisse: “De provincie Zuid-Holland moet de al in 2009 gemaakte afspraken over de aanleg van een geluidsscherm nu eindelijk eens nakomen en wel op korte termijn. Afspraak is afspraak. Tot dusver proberen de gedeputeerden Vermeulen (VVD) en Weber (D66) dit voor zich uit te schuiven tot de verbreding van de A4 in 2028, zodat ook het Rijk gaat meebetalen. Maar het is niet zeker of dat lukt en het duurt ons veel te lang. Op dit moment hebben namelijk duizenden inwoners van Voorschoten al last van het verkeerslawaai.”

Ook GroenLinks Zuid-Holland heeft het geluidsscherm langs de A4 onlangs opgenomen in haar verkiezingsprogramma.

2 antwoorden op “Geluidwal in verkiezingsprogramma’s CDA en GroenLinks”

  1. Ik hoop dat in het genoemde plan uit 2009 en/ of een eventueel nieuw plan, de anti geluid voorziening zodanig lang, hoog en goed beschreven zal zijn dat niet alleen het dorp met alle bestaande en toekomstige delen van Starrenburg plus de Wilgen- en Kniplaan maar ook het Duivenvoorde corridor gaat beschermen!
    De A4 komt eerst langs de behoorlijk geluids versterkende en zelfs ‘open’ Vlietland plassen en verder richting Leidschendam steeds dichterbij de bestaande en straks nieuwe bewoning.

  2. Als ze daarmee bedoelen, dat het contract uit 2009 moet worden uitgevoerd, is dat prima.
    En geen geheel nieuw plan. Dan zijn we misschien weer 18 jaar verder.

Reacties zijn gesloten.